fbpx

Smördegsbakelser med rökt lax och fetaost

Smördegsbakelser med rökt lax och fetaost

Gör så här

Värm ugnen till 250 grader. Kavla ut smördegen på en lätt mjölad bänk tills den blir ca 2 mm tjock. Ta sedan ett vattenglas eller en stansring med ca 6 cm i diameter och stansa ut små runda bitar. Degen som blir över kavlar du på nytt ut och stansar nya ”rundlar”. Lägg smördegsbottnarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper.

Bryt bort den träiga nedre delen av sparrisen. Övre delen av sparrisen skär du i mindre bitar och kokar 2 minuter i välsaltat vatten. Häll av vattnet och låt sparrisen svalna. Blanda samtliga ingredienser till citronkrämen och klicka ut en matsked på varje bakelse. Bryt fetaosten i mindre bitar och smula över på varje smördegsbakelse. Ställ in i ugnen ca 6–8 minuter tills de fått fin färg.

När bakelserna svalnat något garnerar du med grön sparris, rädisa, dill och varmrökt lax. Toppa med finhackad dill och riv över citronzest. Servera och njut!

Ingredienser

10 st
100g varmrökt lax från Norums Fiskrökeri
2 smördegsplattor
1/2 fetaost

Citronkräm

1/2 burk crème fraiche
1/2 citron, skalet
1 msk citronsaft
1 krm svartpeppar

Garnering

6 gröna sparrisar
2 kvistar dill, finhackad
1/2 citron, skalet
1 rädisa, tunt skivad

Relaterade produkter

Varmrökt lax, naturell
Logotyp