Paj med kallrökt lax, romsås och Västerbottensost

Paj med kallrökt lax, romsås och Västerbottensost

Gör så här

Börja med att göra pajdegen. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa smör och mjöl i matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och mixa ihop snabbt. Tryck ut pajdegen i en pajform (ca 24 cm i diameter). Nagga formen i botten och klä sedan pajens kanter med folie. Grädda pajen i ugnen ca 10–12 minuter.

I en bunke vispar du upp ägg och grädde. Krydda med salt, peppar och tabasco. Sprid ut osten i det förgräddade pajskalet och häll över fyllningen. Grädda ca 15–20 minuter tills pajen stelnat. Låt svalna.

Sprid ut bladspenaten jämnt över pajen, ringla över romsås och toppa med finhackad rödlök. Fördela skivor av kallrökt lax över pajen och garnera med rädisor och dill. Servera och njut!

Ingredienser

ca 15 portioner på buffé eller 6 portioner lunch/middag

Pajdeg

125g kallt smör, i kuber
3 dl vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning

150g riven Västerbottensost
3 ägg
2 dl vispgrädde
1 krm vitpeppar
1 krm salt
1 krm tabasco

Topping

1 pkt (ca 200g) kallrökt lax från Norums Fiskrökeri
1 burk romsås från Norums Fiskrökeri
1 pkt bladspenat ca 50g, hackad
1/2 rödlök, finhackad
4–5 rädisor, kvartade
2 dillkvistar
Logotyp