fbpx

Laxpasta med kallrökt lax och bladspenat

Laxpasta med kallrökt lax och bladspenat

Gör så här

Slå på en kastrull med saltat vatten. Lägg i pastan och koka enligt anvisningen på förpackningen. Skär bort skinnet från laxen och skär den sedan i tunna strimlor. Skala och strimla en schalottenlök. Värm en stekpanna med olivolja och lägg i schalottenlök samt en pressad vitlöksklyfta. Stek på låg värme ett par minuter utan att det tar färg. Lägg därefter i 2/3 av bladspenaten och stek ytterligare någon minut. Häll på vinet och låt det koka in. Tillsätt sedan grädde och färskost. Riv över citronskal och pressa i saften. Smaka av med salt och peppar. Låt såsen koka ett par minuter. Avsluta med att lägga i 2/3 av den kallrökta laxen och värm 2 minuter.

Vid servering lägger du i resten av bladspenaten och laxen. Riv gärna över lite extra citronskal och ringla på lite olivolja. Servera och njut!

Ingredienser

250g kallrökt lax från Norums Fiskrökeri
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 dl vitt vin
200g färskost
2 dl grädde
0,5 citron, skalet och saften
1 påse bladspenat
4 portioner pasta
salt och vitpeppar

Relaterade produkter

Kallrökt pastalax

Kategorier

Logotyp