Laxbruschetta med grönärtsröra

Laxbruschetta med grönärtsröra

Gör så här

Börjas med grönärtröran. Lägg samtliga ingredienser i en matberedare, tryck några gånger på ”pulse-knappen”. Det får gärna vara lite större bitar kvar.

Skiva baguetten i ca 1,5 cm tjocka skivor och rosta bröden i en grillpanna. När du tagit bröden från grillpannan drar du med vitlöken på brödets krispiga yta, för att ge en lätt vitlökssmak. Ringla över olivolja och klicka på en matsked av grönärtsröran. Toppa med varmrökt lax. Servera och njut!

Ingredienser

ca 12–15 snittar
150g varmrökt lax från Norums Fiskrökeri
1/2 baguette, skivad
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja

Grönärtsröra

150g gröna ärtor
1 dl finhackade färska örter, t ex koriander, dill, persilja, mynta eller gräslök
1/2 citron, saften
1,5 dl olivolja
1/2 dl riven Västerbottensost
salt och vitpeppar
Logotyp