fbpx

Kallrökt röding med dillmajonnäs och inlagda grönsaker

Kallrökt röding med dillmajonnäs och inlagda grönsaker

Gör så här

Börja med picklade grönsaker. Blanda ättika, socker, vatten och senapsfrön i en kastrull. Låt koka upp. Skala en rödlök och en morot. Skiva grönsakerna tunt och lägg ner i lagen. Låt koka ca 3 minuter, dra åt sidan och låt svalna.

Gör majonnäsen. Häll rapsolja i en kannmixer. Plocka topparna från en kruka dill, de sparar du till garnering. Lägg ner stjälkarna tillsammans med oljan. Mixa i ca 5 minuter tills du fått en klargrön olja. Häll upp oljan i ett mått. I en bunke lägger du äggulan och senapen. Vispa äggulan och senapen fluffig, häll därefter i dilloljan sakta, börja med några få droppar i taget och öka vartefter majonnäsen tjocknar. När du vispat in all olja i majonnäsen smakar du av den med lite salt.

Skär den kallrökta rödingen i tunna skivor och arrangera på ett fat. Klicka ut små klickar med dillmajonnäs och sprid ut lite av de picklade grönsakerna. Garnera fatet med små dillkvistar. Servera och njut!

Tips!

Denna rätt passar både som förrätt eller som en rätt på en buffé. Du kan enkelt variera eller byta ut vilka grönsaker du väljer att pickla. Blomkål, gurka eller fänkål passar också bra.

Vill du göra det till en matigare rätt kan du servera ett gott bröd till.

Ingredienser

4 portioner
200g kallrökt röding från Norums Fiskrökeri

Dillmajonnäs

2 dl rapsolja
1 äggula
1 tsk senap
1 nypa salt
1 kruka dill

Picklade grönsaker

1 tsk senapsfrön
5 vitpepparkorn
0,5 dl ättika
1 dl socker
1,5 dl vatten
1 morot, i skivor
1 rödlök

Relaterade produkter

Kallrökt rödingfilé
Logotyp