Tunnbrödsklämma med varmrökt röding och exotisk dressing

Tunnbrödsklämma med varmrökt röding och exotisk dressing

Gör så här

Skrubba färskpotatisen (eller skala om du använder vinterpotatis) och koka tills de är mjuka i en kastrull med saltat vatten.

Ta fram en till kastrull och bryn smöret under omrörning till en gyllenbrun färg, ställ åt sidan. När potatisen kokat färdigt låter du den ånga av. Lägg sedan potatisen tillbaka i kastrullen och mosa lätt med en stomp eller gaffel. Tillsätt örter (spara lite av örterna till garnering) och det brynta smöret och blanda runt. Smaka av med salt och peppar.

Skölj sallad, strimla sugarsnaps och skiva rädisorna tunt.

Smöra tunnbröden och fördela ut potatisstomp, sallad, rädisor, sugarsnaps, varmrökt röding och dressing. Toppa med resten av örterna. Rulla ihop och packa in i plast för att ta med ut – eller servera direkt. Bjud gärna på extra dressing vid sidan.

Ingredienser

4 portioner
500g varmrökt röding från Norums Fiskrökeri
1 burk exotisk dressing från Norums Fiskrökeri
4 skivor mjukt tunnbröd, t ex Polarbröd Sarek
1 kruka bladsallad
1 påse (ca 150 g) sugarsnaps/sockerärtor
4 rädisor
4 msk smör

Potatisstomp med örter

600g potatis
2 dl dill, grovt hackad
1 dl gräslök, strimlad
80g smör
salt och vitpeppar
Logotyp