Smörgåstårta på tunnbröd

Festligt och folkligt på samma gång! Den alltjämt populära smörgåstårtan gör vi på vårt eget sätt och vi tycker att även du ska prova. Den är supergod och dessutom någonting som förhoppningsvis blir nytt både för dig och de du väljer att bjuda.

Smörgåstårta på tunnbröd

Gör så här

Börja med att stansa ut 16st runda tunnbrödsskivor, här kan du välja hur stora dina ”tårtor” ska bli, du kommer att behöva 4 utstansade bitar per portion. Använd ett glas, en pepparkaksform eller liknande. Hacka ner äggen, potatisen, laxen och rödlöken i en lagom stor bunke. Måtta sedan ned övriga ingredienser i bunken och vänd runt några gånger. Smaka av med pressad citronsaft och zest, salt och peppar. Avsluta sedan med den finrivna pepparroten efter tycke och smak. Bygg ihop dina tårtor i tre lager och toppa med lite gräslök. Servera med salladsblad, en citronklyfta och lite extra kallrökt lax om du vill!

Tips!

Det går alldeles utmärkt att servera denna röran i t.ex en tunnbrödsrulle också om man vill!

Ingredienser

Ca. 4 portioner
1 pkt tunnbröd
2 st hårdkokta ägg
3 st kokta, kalla potatisar
100 g Kallrökt lax från Norum
1/2 rödlök
1 dl creme fraiche
1 dl färskost
1/2 dl Västerbottensost, eller annan lagrad ost
1 tsk dijonsenap
1 knivsudd cayennepeppar
Färskriven pepparrot
Citron (både saft och zest)
Salt och peppar
Gräslök
Salladsblad
Logotyp