fbpx

Poké Bowl med kallrökt lax

Poké bowl är trendigt och lättlagat – och dessutom något som du kan variera i all oändlighet. Denna gör vi på vår goda kallrökta lax. Lika god till middag som till lunch – dessutom väldigt enkelt att skala ned och göra till en buffé- eller förrätt om man vill det. Vi hoppas det ska smaka!

Poké Bowl med kallrökt lax

Gör så här

Börja med att skölja riset och koka det enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda sedan ihop majonnäs med wasabi och en skvätt soja (dosera soja och wasabi efter tycke och smak). Tärna sedan mango, skiva avokadon och hacka rödkålen. Tärna upp den kallrökta laxen i lagom stora munsbitar.

Lägg det färdigkokta riset i en djup skål. Toppa med kallrökt lax, rödkål, mango, avokado, edamamebönor, koriander och hackad chili. Klicka, eller ringla över wasabimajonnäsen och avsluta med lite sesamfrön på toppen.

Tips!

Vill du få lite extra syra kan vi tipsa om att pickla rödkålen i en enkel 1-2-3 lag. Supergott!

Det går också bra att göra detta med vår färdigskivade kallrökta lax!

Ingredienser

Till 4 personer
Fyra portioner sushiris
2st avokado
1st mango
1st chili
200g rödkål
200g Kallrökt lax från Norum
2dl edamamebönor
2dl majonnäs
2msk wasabi
Soja
Koriander
Sesamfrön
Logotyp