
Mandelpotatisblini toppad med vispad crème fraiche och gravad röding
Gör så här
Skala och koka mandelpotatis. Pressa sedan ner den i en bunke med hjälp av en potatispress. Tillsätt de övriga ingredienserna en efter en och blanda väl mellan varje ingrediens. Smaka av med salt och vitpeppar.
Värm en plättlagg och använd smör till stekning. Grädda blinierna tills de är gyllenbruna på båda sidor. Låt svalna på ett fat.
Skiva den gravade rödingen, strimla gräslöken, finhacka rödlök och vispa crème fraichen fluffig.
Garnera varje blini med en klick vispad crème fraiche, rödlök, gräslök och en skiva gravad röding. Servera och njut.
Tips!
Går också bra att göra mindre plättar i en vanlig stekpanna även om de inte blir lika perfekt runda då.
Ingredienser
ca 14 st
200g gravad röding från Norums Fiskrökeri
Mandelpotatisblini
125g mandelpotatis (skalad vikt)
1 msk potatismjöl
1 dl mjölk
0,25 dl grädde
1 ägg
1 äggvita
2 msk smör
Garnering
2 dl crème fraiche
0,5 dl gräslök
0,5 rödlök