Laxpudding á la Norum

Laxpudding á la Norum

Gör så här

Sätt på ungen på 200 grader. Ta fram en ugnssäker form. Skiva den kokta potatisen, grovhacka dillen (även stjälkarna) och skär bort den träiga delen på sparrisen. Bottna formen med ett lager potatis, därefter ett lager lax, några sparrisar och finhackad dill. Upprepa tills du använt alla ingredienser, se till att spara några sparrisar att lägga på toppen.

Knäck äggen i en skål och vispa ihop med grädde, mjölk, salt och vitpeppar. Slå äggstanningen i formen. Tryck till med en sked på toppen av ingredienserna i formen. Det gör att äggstanningen kommer ner även till det understa lagret av potatisen.

Grädda i cirka 30 minuter tills äggstanningen är fast och översta lagret av potatisen har blivit gyllenbrun.

Smält smöret på låg värme på spisen och separera sedan det klara smöret från bottensatsen. Ringla det klara smöret över laxpuddingen vid servering och servera det som blir över vid sidan.

Tips!

Servera gärna laxpuddingen med rårivna morötter, det är gott till. Vill man ha mer grönsaker i laxpuddingen passar det utmärkt att byta ut en del av potatisen mot t ex skivad fänkål.

Ingredienser

4 portioner
300g gravad lax från Norums Fiskrökeri
1 kg potatis, färdigkokt och kall
1 kruka dill
4 ägg
1 dl grädde
3 dl mjölk
1 knippe grön sparris
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
200g skirat smör till servering
Logotyp