Gör så här
Dela varmrökt lax i mindre bitar i en bunke. Strimla och tillsätt purjolöken. Finhacka paprikan i små bitar. Blanda sedan ihop med övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Smöra rostbröden på bägge sidor och klicka på fyllningen på 4 av brödskivorna. Använd resterande bröd som lock.
Tillaga mackorna i ett elektriskt grilljärn, stekpanna eller i ett mackjärn över elden.
Tips!
Tar du med mackorna på utflykt blir det mindre kladdigt om du inte smörar de yttre sidorna utan sätter smör direkt i mackjärnet vid tillagning.
Denna röra passar även perfekt till en bakad potatis.
Ingredienser
4 smörgåsar
150g varmrökt lax från Norums Fiskrökeri
40g purjolök
1/2 paprika
3 dl crème fraiche
2 msk dijonsenap
50g riven Västerbottensost
1/2 tsk citronzest
salt och peppar
8 skivor grovt rostbröd
50g smör