Kallrökt laxsallad med äpple och fänkål

Superenkelt men ack så smakrikt. Vår kallrökta lax tillsammans med lite härligt syrliga äpplen och råhyvlad fänkål – gott till förrätt och som matig lunch.

Kallrökt laxsallad med äpple och fänkål

Gör så här

Råhyvla fänkålen, använd mandolin om du har en sådan, så tunt som möjligt. Lägg därefter fänkålen i kallt vatten. Skär sedan äpplen i tunna skivor (använd gärna mandolinen här också, men du kan gott göra äppelskivorna lite tjockare). Pressa över lite citronsaft över äpplena.
Blanda ihop fänkål, äpplen, dill, gräslök och kapris efter smak med olivolja. Smaksätt eventuellt med lite mer citronsaft – salta och peppra efter smak.

Lägg upp salladen tillsammans med den kallrökta laxen och servera!

Ingredienser

4 portioner
2 paket kallrökt lax, färdigskivad
1 fänkål
2 röda äpplen
lite klippt färsk dill
kapris, en liten burk
1 citron
lite klippt gräslök
ca 0,5dl god olivolja
salt och peppar

Relaterade produkter

Kallrökt lax, färdigskivad
Logotyp