Gravad lax med stuvad purjolök

Enkel och snabb vardagsmat med gravad lax och purjolök. Plus en del grädde – såklart.

Gravad lax med stuvad purjolök

Gör så här

Börja med att skölja purjolöken noggrant och skiva upp sådär lagomt tjocka skivor. Lägg i durkslag, skölj igen och låt rinna av ordentligt innan du fräser löken i lite smör. Låt fräsa tills den mjuknar. Nu tillsätter du grädde, lite salt och peppar och låter detta koka ihop. Ett tips är att vara lite försiktig med att tillsätta salt tills du smakat av tillsammans med laxen.

Lägg upp den stuvade purjolöken på tallrik och toppa med gravad lax, lite klippt dill och krutonger.

Ingredienser

Ca 4 portioner
2 pkt gravad lax, färdigskivad
2st purjolökar
2 msk smör (ca 25g)
5dl norrländsk grädde
Krutonger
lite klippt dill
salt och peppar

Relaterade produkter

Gravad lax, färdigskivad

Kategorier

Logotyp