Varmrökt laxsallad med limedressing

Varmrökt laxsallad med limedressing

Gör så här

Börja med att skiva den kokta potatisen och dela äggen i fyra klyftor. Skär gurka och fänkål i tunna skivor med en kniv eller på en mandolin. Lägg gurka och fänkål i en skål och ringla över lite olivolja och några droppar citronsaft.

Blanda samtliga ingredienser till limedressingen i en skål, smaka av med salt och svartpeppar. Ta fram ett stort fat eller en skål som rymmer salladen. Skölj dina blandade salladsblad och lägg på botten av fatet. Strö över gröna ärtor och placera ut äggklyftorna. Fördela gurka och fänkål och bryt bitar av laxen som du också lägger på salladen. Avsluta med att klicka ut lite av limedressingen och ringla över lite extra olivolja. Strö över en nypa flingsalt innan servering.

Servera och njut!

Tips!

Servera gärna med ett gott bröd till

Ingredienser

4 portioner
300g varmrökt lax från Norums Fiskrökeri
4 kokta ägg, kalla
2 dl gröna ärtor
5 kokta potatisar, kalla
4 stora nävar med blandsallad, t ex bladspenat, rucola eller kruksallad
1/2 gurka
1/2 st fänkål
olivolja
citronsaft (några droppar)
flingsalt

Limedressing

1 dl crème fraiche
1/2 lime, saften och skalet
1 tsk honung
1 msk olivolja
salt och peppar

Relaterade produkter

Varmrökt lax, naturell
Logotyp