Pannacotta med kallrökt och gravad lax

Pannacotta med kallrökt och gravad lax

Gör så här

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, se till att vattnet täcker alla blad. Strimla lax, finhacka rödlök och strimla gräslöken.

Värm färskost, crème fraiche och vispgrädde försiktigt i en kastrull, vispa då och då. När ostblandningen blivit ca 40 grader (lite varmare än fingervarmt) tillsätt gelatinbladen och blanda väl. Dra kastrullen åt sidan och smaksätt med citronsaft, citronskal, salt och vitpeppar. När blandningen svalnat, tillsätt lax och lök, blanda väl. Klä insidan av en form (ca 15X25 cm) med plastfilm och häll pannacottan i formen. Låt stelna minst ett par timmar i kylskåp.

Vid servering, skär pannacottan i små kuber (ca 2,5×2,5 cm) med en tunn kniv. Garnera med rom och färsk dill.

Ingredienser

ca 60 små kuber
5 ark gelatinblad
100g kallrökt lax från Norums Fiskrökeri
100g gravad lax från Norums Fiskrökeri
1 rödlök
0,5 dl gräslök
200g färskost
200g crème fraiche
100g vispgrädde
0,5 citron, skalet + saften
salt och peppar

Garnering

80g finkornig rom
färsk dill

Relaterade produkter

Gravad lax Kallrökt lax
Logotyp