Mandelpotatisblini toppad med vispad crème fraiche och gravad röding

Gör så här

Skala och koka mandelpotatis. Pressa sedan ner den i en bunke med hjälp av en potatispress. Tillsätt de övriga ingredienserna en efter en och blanda väl mellan varje ingrediens. Smaka av med salt och vitpeppar.

Värm en plättlagg och använd smör till stekning. Grädda blinierna tills de är gyllenbruna på båda sidor. Låt svalna på ett fat.

Skiva den gravade rödingen, strimla gräslöken, finhacka rödlök och vispa crème fraichen fluffig.

Garnera varje blini med en klick vispad crème fraiche, rödlök, gräslök och en skiva gravad röding. Servera och njut.

Tips!

Går också bra att göra mindre plättar i en vanlig stekpanna även om de inte blir lika perfekt runda då.

Ingredienser

ca 14 st
200g gravad röding från Norums Fiskrökeri

Mandelpotatisblini

125g mandelpotatis (skalad vikt)
1 msk potatismjöl
1 dl mjölk
0,25 dl grädde
1 ägg
1 äggvita
2 msk smör

Garnering

2 dl crème fraiche
0,5 dl gräslök
0,5 rödlök
Logotyp