Klämmacka med varmrökt laxröra

Gör så här

Dela varmrökt lax i mindre bitar i en bunke. Strimla och tillsätt purjolöken. Finhacka paprikan i små bitar. Blanda sedan ihop med övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Smöra rostbröden på bägge sidor och klicka på fyllningen på 4 av brödskivorna. Använd resterande bröd som lock.

Tillaga mackorna i ett elektriskt grilljärn, stekpanna eller i ett mackjärn över elden.

Tips!

Tar du med mackorna på utflykt blir det mindre kladdigt om du inte smörar de yttre sidorna utan sätter smör direkt i mackjärnet vid tillagning.

Denna röra passar även perfekt till en bakad potatis.

Ingredienser

4 smörgåsar
150g varmrökt lax från Norums Fiskrökeri
40g purjolök
1/2 paprika
3 dl crème fraiche
2 msk dijonsenap
50g riven Västerbottensost
1/2 tsk citronzest
salt och peppar
8 skivor grovt rostbröd
50g smör
Logotyp