Avokadohalva med laxröra

Avokadohalva med laxröra

Gör så här

Börja med laxröran. Dela/hacka laxen i små bitar. Finhacka örterna och rödlök. Rör ihop creme fraiche, färskost och majonnäs. Blanda i lax, örter och rödlök. Smaka av med citronsaft, citronskal och salt och vitpeppar. Ställ i kylen.

Gör avokadoröran genom att dela avokadon på hälften och plocka bort kärnan (var försiktigt med skalen då rätten ska serveras i skalet). Gröp ur avokadohalvorna, tärna upp avokadon och lägg i en bunke. Tärna gurka och tomat, finhacka chilin och finstrimla gräslöken. Lägg i bunken med avokado. Smaksätt avokadoblandningen med olivolja, citron, salt och peppar.

Fyll de tomma avokadohalvorna med avokadoblandningen, fördela ut laxröran och några handskalade räkor ovanpå. Toppa med en klick rom på varje avokadohalva och garnera med dill. Servera och njut.

Tips!

Ids du inte göra både laxröra och avokadoröra så är ett tips att använda färdig laxröra från Norums Fiskrökeri. Till detta recept räcker ca en halv burk.

Ingredienser

4 portioner

Laxröra

100g kallrökt lax från Norums Fiskrökeri
1 dl färska örter t ex gräslök eller dill
1/2 rödlök
100g crème fraiche
50g färskost
50g majonnäs
1/2 citron, skalet + saften
salt och peppar

Avokadoröra

2 avokado
150g gurka
4 körsbärstomater
0,5 färsk chili (efter egen styrka)
2 msk gräslök
2 tsk olivolja
0,5 citron, saften
salt och peppar

Garnering

16 handskalade räkor
4 msk finkornig rom
färsk dill

Relaterade produkter

Kallrökt lax
Logotyp